Тианмен – истинско предизвикателство за смелостта

Място, на което волята трябва да надвие страха
26 авг 2013 14:44,
4
Тианмен – истинско предизвикателство за смелостта
Снимка: worldfortravel.com

Света изобилства от красиви места, на които човек може да се чувства щастлив и спокоен, пускайки на свобода своята авантюристична душа. Китайската планина Тианмен определено е едно от тях, предлагаща невероятна гледка и екстремни преживявания.

Планината е разположена в националния парк Tianmen Mountains, намиращ се в провинция Хунан. Най-голямата атракция на Тианмен, привличаща много смели туристи, се намира на върха на планината и представлява стъклен етаж с дължина 17 километра. Който се престраши да се разходи по стъкления под, накрая достига до естествена дупка, намираща се на 131,5 метра височина над морското равнище.

На върха на планината има храм, който обаче могат да разгледат всички туристи, независимо дали някои от тях не са се престрашили да вървят по стъкления под. За по-страхливите и предпазливи хора има лифт, който също отвежда туристите до върха на планината. Храмът–атракция е построен по време на династията Тан. До архитектурната забележителност има и вегетариански ресторант за огладнелите.

Националният парк Tianmen Mountains е дом за много редки видове растения. Стари дървета растат на огромна височина, а природната гледка очарова със своята пищност. Планината Тианмен е една от най-популярните в цял Китай и всекидневно привлича много туристи.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте поредния природен шедьовър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безобразен превод с много грешки! И граматически, и смислови, стигащи до пълна дезинформация (например, за надморската височина) . Това е много известен туристически обект и място за екстремни прояви. Преди две години един американец прелетя с уинг-суит през арката, която, ако не се лъжа се казва "Вратата на дракона", а преди това руснаците се канеха да правят групово шоу със Су-27.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Невероятна красота... И определено е огромно предизвикателство.