Шефовете на компанията IKEA забраниха на посетители да спят по мебелите в пекинския магазин на фирмата, съобщи Shanghaiist. Решението било взето, тъй като прекалено много хора влизали в магазина не за да пазаруват, а за да подремнат.

Служител от магазина разказал, че спящите "купувачи" предизвиквали достатъчно неприятности , а пък неугледният им вид прогонвал потенциалните клиенти. Освен това служителите изпитвали доста трудности в битката с търсещите възглавница и матрак за отмора. Често решилите да дремнат не обръщали никакво внимание на молбите на служителите , а по-скоро се местели на места, където били по-незабележими.

China.com съобщава, че спящите пречат на клиентите да разглеждат мебелите в пекинския магазин на IKEA . Като пример списанието дава жена, която казала на журналистите, че не вижда нищо лошо в това човек да си почине, след като се е уморил от пазаруване. И изразила съмнение, че дремещите по някакъв начин могат да повлияят негативно на продажбите.

Увеличил се броят на дремещите в пекинския магазин на веригата, след като през 2014 г. представителката на компанията Джозефин Торел казала, че клиентите могат да се чувстват в IKEA като у дома си. И допълнила, че компанията въобще не се бори срещу спящи посетители в Китай. /БГНЕС