Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

България открива културен център в Пекин

0 коментара
България открива културен център в Пекин

България открива културен център в Пекин, а Китай – в София. Това предвижда одобреният от правителството проект на спогодба между двете страни за създаване на културни центрове.

Разкриването на културни центрове в София и Пекин е обосновано със значително нарасналия през годините културен обмен между двете страни, е посочено в правителственото съобщение.

Наред с представянето на българската култура и история в Китай, центърът би могъл да допринесе значително за популяризирането на България като туристическа и инвестиционна дестинация и за цялостно укрепване на позитивния имидж на страната ни сред китайската общественост, се казва в съобщението.

До момента България няма свои културни центрове в държавите от Азиатско-тихоокеанския регион.

Откриването на Български културен център в Китай би го превърнало във важно регионално звено за провеждане на по-активна и координирана културна политика в Азия.

С друго решение правителството одобри проект на спогодба между министерствата на културата на България и на Казахстан за сътрудничество в областта на културата.

Регламентират се възможностите за сътрудничество в областта на театъра, библиотечното и музейно дело, изобразителното изкуство, киното, музиката и театъра.

Уточняват се и ангажиментите на двете страни по опазването на историческото и културното наследство и консервацията на археологични паметници и обекти.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.